Flux-S

Een in september 2009 voor het eerst gehouden kunstenfestival dat reageert en anticipeert op de toekomstige ontwikkelingen en veranderingen van Strijp-S. Werd gevolgd door een symposium in november waarin de rol van kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers bij stedelijke ontwikkeling werd belicht.

De markante architectuur van het industrieel erfgoed op Strijp-S in Eindhoven was de setting en het podium voor flux-s, een nieuw kunstenfestival met beeldende kunst, performance, nieuwe media, muziek, architectuur, poëzie en letteren, interventies en experimenteel theater.

Veertig installaties, performances, uitvoeringen en optredens van internationale kunstenaars en artiesten nodigden uit de blik te verruimen en Strijp-S op een andere manier te ervaren.

Flux-S: An art festival that was held for the first time in September 2009 and which reacts to and anticipates the future developments and changes of Strijp-S. It was followed by a symposium in November in which the role of artists, designers and creative entrepreneurs in urban development was discussed.

Flux S

Facts

Gemeente:
Eindhoven
Datum:
10 September 2009
Cultuurmakelaar:
John Lippinkhof