Projecten

Samen aan Tafel: een tekening van een tafel met poten getekend als verschillende benen.2018Brabant staat open voor elk vernieuwend project en idee. Iedere Brabander is welkom om mee te doen met 2018Brabant.

2018Brabant geeft opdrachten voor projecten die verder gaan dan de grenzen van één stad, die verder kijken richting 2018 en een brug slaan tussen verschillende sectoren of disciplines. We zoeken projectideeën die een aantal BrabantSteden met elkaar en met de omgeving verbindt, waarin cultuur, onderwijs of ondernemen samenkomen, waarin erfgoed samengaat met innovatie of volkscultuur met de hoge kunsten of stedelijke ontwikkeling met design.

Samen Culturele Hoofdstad van Europa!

Maak uw project onderdeel van kandidatuur 2018Brabant Culturele Hoofdstad van Europa!

Criteria voor labelprojecten

Bekijk de projecten
 • Kracht van Brabant

  Kracht van Brabant

  DE KRACHT VAN BRABANT – iedere dinsdagavond op Omroep Brabant

  Lees verder

 • Jheronimus Bosch Parade

  Jheronimus Bosch Parade:

  Vanaf 2010 zal elke derde week van juni een hedendaagse stoet van kunstzinnige creaties een route over Bossche wateren afleggen.

  Lees verder

 • Van Gogh Pelgrimage

  Van Gogh 'pelgrimage'

  De Brabantse gemeenten Zundert, Tilburg, Etten en Nuenen, waar Vincent Van Gogh de helft van zijn korte leven woonde, werken samen met het Noord-Brabants museum aan een Van Gogh-route.

  Lees verder

 • Theaterfestival Boulevard

  Theaterfestival Boulevard

  Theaterfestival Boulevard serveert van 6 t/m 15 augustus 2010 opnieuw de uitdagende wereld van (heel) dichtbij en (veel) verderop tijdens tien dagen grensverleggende, kunstzinnige ontdekkingsreizen door de verbeelding.

  Lees verder

 • Flux S

  Flux-S

  Een in september 2009 voor het eerst gehouden kunstenfestival dat reageert en anticipeert op de toekomstige ontwikkelingen en veranderingen van Strijp-S. Werd gevolgd door een symposium in november waarin de rol van kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers bij stedelijke ontwikkeling werd belicht.

  Lees verder

 • Iamoneworld

  iamoneworld

  In juli begint Ingrid van den Boogaard aan haar reis door de wereld in een zonnemobiel. Tijdens deze reis onderzoekt zij voor 2018Brabant de Kunst van het Samen Leven. Het project iamoneworld (I am one world) is ontstaan in een droom van Ingrid van den Boogaard en wordt nu werkelijkheid.

  Lees verder

Overzicht van alle projecten