Highlights

 • WERKCONFERENTIE 2018BRABANT 24 juni

  2018Brabant BKKC Werkconferentie

  Culturele entiteit | Culturele identiteit - Onder de titel mapping the cultural identity organiseert het brabants kenniscentrum kunst en cultuur een werkconferentie die gericht inspeelt op 2018Brabant.

  Lees verder

 • 10 juni: Opening landkunst

  Opening Landkunst

  De zomermanifestatie Landkunst opent vrijdag 11 juni. Euro Land Art Nederland en het BKKC onthullen in 2010 tien ‘Landkunst’ werken in Het Groene Woud en de Meierij.

  Lees verder

 • Festival Boulevard

  Festivalboulevard

  Theaterfestival Boulevard staat weer voor de deur. Van 6 tot en met 15 augustus laat dit festival de uitdagende wereld van (heel) dichtbij en (veel) verderop zien tijdens tien dagen grensverleggende en kunstzinnige ontdekkingsreizen door de verbeelding.

  Lees verder

 • Europemania

  Europemania

  Naast Essen/Ruhr en Istanbul is de stad Pécs in het zuiden van Hongarije Culturele Hoofdstad van Euopa 2010.

  Lees verder

 • Reisbureau 2018Brabant

  Reisbureau 2018Brabant

  - 2010IstanbulPecsRuhr 2018Brabant zet samen met de Academie voor Toerisme van de NHTV een tijdelijk reisbureau op dat arrangementen aanbiedt naar de huidige drie culturele hoofdsteden in Europa. Via een ‘shop-in-a-shop’ formule bieden vanaf de zomer geselecteerde reisbureaus in BrabantStad reizen aan naar Istanbul, Pecs (Hongarije) en het Ruhrgebied.

  Lees verder

 • Pirandello Festival

  Pirandello

  Het Pirandello Festival is een Italiaans georiënteerd festival voor liefhebbers van de Italiaanse cultuur in vele facetten: van keuken tot kunst, van theater tot tentoonstelling. Voor fijnproevers en nieuwsgierige mensen, voor recreanten en kenners.

  Lees verder

 • Creatieve Marktplaats Colin

  Colin Creatieve Markt

  Op dinsdag 15 juni organiseert Colin de zevende editie van de Creatieve Marktplaats. Dit netwerkevenement is het ontmoetingspunt waar creatieve professionals en ondernemers uit diverse branches kennis maken.

  Lees verder

 • Jonge talenten in Brabants museum

  Talentenpool

  Dinsdagmiddag 20 april bood het Noordbrabants Museum een podium aan 16 jonge talenten van de opleiding Media Art & Performance van het Koning Willem I College.

  Lees verder

 • Première DSB The Movie

  Premiére

  Zaterdag 29 mei ging 'DSB The Movie' , een film over de ondergang van DSB Bank in première bij filmhuis Broet in Eindhoven. De eerste film ter wereld die is gemaakt via 'crowdsourcing': door het volk voor het volk. Vanwege de grote belangstelling besloot Broet tot twee extra voorstellingen: 5 juni om 21:00 en 12 juni om 19:00.

  Lees verder