Culturele rijkdom

Brabant brengt grenzen verleggende mensen voort. Het is een broedplaats van buitengewoon talent dat door de tijden heen van grote betekenis is voor Europa. Denk aan Jheronimus Bosch, Vincent van Gogh, de uitvinders van het Natlab, de sprookjesvertellers van de Efteling en de Vlisco ontwerpers.

Maar ook in het hier en nu zijn er klinkende Brabantse namen: Viktor & Rolf, Guus Meeuwis en DJ Tiësto, Marlies Dekkers, Winy Maas en Jon Körmeling, Marcel Wanders, Piet Hein Eek, Anky van Grunsven, Leontien van Moorsel en Ireen Wüst, Jan de Bont, Frank Lammers, Theo Maassen en Hans Teeuwen.

guus meeuwisHet moment is gekomen om Nederland en Europa te laten zien hoe deze vijf steden en het Ommeland groeien en waartoe ze samen in staat zijn. Hoogste tijd ook om iedere Brabander het erfgoed opnieuw te laten ontdekken. Het zijn per slot van rekening de fundamenten waarop we nu verder bouwen. Daar mogen we trots op zijn. Dat culturele erfgoed van toen en nu gaan we als geheel zichtbaar maken voor de Brabander, maar ook voor Europa zodat er een aantrekkings-kracht voor iedere Europeaan ontstaat.